In de pers

Vion ondersteunt lokale zorgsector

01-04-2020

Vion doneert duizenden hulpmaterialen aan ziekenhuizen

BOXTEL, 01-04-2020. Vion heeft in deze tijden van de coronacrisis ondersteuning geboden aan de lokale en regionale zorgsector. Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaliter door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, zijn gedoneerd aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Boxtel en Den Bosch. ‘‘We dragen graag een steentje bij aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg’’, zegt Vion Boxtel vestigingsmanager Jan Marcelis.

Ruim een week geleden deed de GGD in Den Bosch voor het eerst een beroep op Vion Boxtel. De oproep om vloeistofdichte schorten te leveren aan het JBZ in Den Bosch kon meteen worden beantwoord met een levering van 5.000 stuks. Het zijn kunststof schorten die eenmalig gebruikt kunnen worden. Na gebruik worden ze vernietigd.

Zaterdag 28 maart ontving de internationale voedingsproducent in Boxtel een tweede verzoek voor nog eens 5.000 schorten. ‘‘We hebben binnen Vion Boxtel een kernteam samengesteld dat deze vragen direct in behandeling neemt en zo snel mogelijk reageert’’, aldus vestigingsmanager Marcelis. ‘‘We hebben de schorten dezelfde dag kunnen leveren. Dat was belangrijk omdat het ging om een zeer dringende oproep.’’

Contact met gemeente en ziekenhuis
De directie van Vion Boxtel heeft vanwege de coronacrisis contact gelegd met het gemeentebestuur van Boxtel en aangegeven op welke wijze ondersteuning geboden kan worden aan de lokale zorgsector. Ook is overleg gevoerd met de leiding van JBZ Liduina in Boxtel. Dat heeft geleid tot de donatie van een groot aantal hulpmaterialen. Vorige week zijn 1.000 vloeistofdichte overalls en overlaarzen, 2.000 overmouwen, 1.000 maskers met geïntegreerde mondkapjes, 500 overalls en 500 overschoenen aan deze zorglocatie overgedragen.

‘‘Niemand hoeft lang na te denken over zo’n verzoek’’
Vion blijft de komende periode bereid om de lokale zorgsector te ondersteunen, al is de voorraad hulpmiddelen niet onuitputtelijk. Vion Boxtel vestigingsmanager Marcelis heeft collega-vleesproducenten opgeroepen in hun eigen regio in actie te komen. Marcelis: ‘‘Niemand hoeft in deze coronacrisis lang na te denken als je een verzoek krijgt van het ziekenhuis. Dan kom je in actie en zet je alles op alles om bij te dragen aan de ondersteuning van onze helden in de lokale zorg én de mensen die deze zorg zo hard nodig hebben.’’

Eerder doneerde Vion vanuit de locatie in Groenlo ook al 550 mondkapjes aan het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.