In de pers

De Groene Weg verwelkomt 100e leverancier

01-04-2020

Groenlo, 20 februari 2020 – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch rund- en varkensvlees, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Deze maand bereikte De Groene Weg een geweldige mijlpaal: in Barneveld tekende Hendrik-Jan van den Heuvel zijn leveranciersovereenkomst met De Groene Weg. Daarmee is hij de 100e varkenshouder die op dit moment varkens levert aan de onderneming.

“Een mooi moment voor De Groene weg”, aldus Jan Leeijen. Leeijen is Live Stock manager bij de onderneming en hij was namens De Groene Weg aanwezig bij het tekenen van het contract. “Het selecteren van de juiste varkenshouders voor onze keten is een zorgvuldig proces. Hendrik-Jan heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Zijn manier van werken, zijn toekomstvisie en ambitie passen bij De Groene Weg.”

Partnerschap en persoonlijke aanpak
Van den Heuvel werkt samen met zijn vrouw op het varkensbedrijf dat hij samen met zijn ouders bezit. Ze houden 300 vleesvarkens. De omschakeling naar biologisch werd ingezet nadat zijn vader aangegeven had te willen stoppen. “De biologische manier van varkens houden spreekt me aan, het voelt authentieker. De Groene Weg kwam al snel in beeld als partner. Ik zeg bewust partner, want dat is de kracht van de onderneming. De Groene Weg denkt met je mee, praat met je mee en helpt je problemen op te lossen. Het is een gezamenlijk traject, met een persoonlijke aanpak.”

100e leverancier
De varkenshouder vindt het bijzonder om de 100e leverancier te zijn, maar geeft ook aan: “Voor De Groene Weg zal het specialer zijn dan voor mij. Ik ben vooral heel blij dat we kunnen starten met leveren aan De Groene Weg. Daar heb je natuurlijk al die tijd naartoe gewerkt!”

De Groene Weg
De Groene Weg is marktleider in biologisch vlees in Nederland. Een van de onderscheidende factoren van De Groene Weg is dat de onderneming op het gebied van varkensvlees vanuit een vraaggestuurde, gesloten keten werkt en uitsluitend rechtstreeks zaken doet met de boer. Allard Bakker, General manager van De Groene Weg: “Ketensamenwerking staat bij De Groene Weg hoog in het vaandel, net als het steeds verder verduurzamen van de productie. Vanuit deze basis – en onze bijna veertigjarige ervaring – zetten we in op een optimale bediening van klanten in het (inter)nationale biologische segment.”

Groeiende vraag naar biologisch
De afgelopen 15 jaar is de biologische sector wereldwijd enorm gegroeid. De sector blijft naar verwachting ook de komende jaren groeien. In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Consumenten over de hele wereld tonen duidelijk meer belangstelling voor biologisch vlees,” zegt Allard Bakker. “Er wordt zelfs gesproken over een verdubbeling van de markt in de komende 5 jaar. De Groene Weg speelt met haar assortiment en duurzame keten in op deze groeikansen.”

De Groene Weg
De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group. Met 10 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens, is het bedrijf ruimschoots marktleider in de biologische vleessector in Nederland. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie.

Vion Food Group
Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in 13 landen wereldwijd. In 2018 realiseerde Vion een omzet van € 4,7 miljard.

———————————————————————————————————-

Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
Vion, afdeling Communicatie
Inge Burgmans
Tel.: +31 6 25657563
E-mail: inge.burgmans@vionfood.com